Om os

Wiingreencoffee

Friskristet kaffe fra Middelfart

Wiingreencoffee er et mikroristeri beliggende i Middelfart, som har specialiseret sig i friskristet kaffe af højeste kvalitet.

Fra hobbyprojekt til fuldtidsristeri

Risteriet blev etableret 1 maj 2019 som et hobbyprojekt. Omdrejningspunktet var dengang som nu at købe kvalitets bønner hjem i den dyre ende, til den kræsne kaffedrikker. Vi startede med en 1 kg Dalian Amazon men rister idag på en fabriksny 12 kg tysk probat rister. Den blev indstalleret i August 2021.

Vores kaffe

Som kaffenørd er det en kæmpe fornøjelse at lede efter de næste bønner til risteriet. Og det kan være en svær øvelse at begrænse sig. Der er så meget spændende og lækkert kaffe derude, som kunne være interessant at have i sortimentet, hvad enten det er til vores Unique eller Good Vibes kaffe. 

Unique kaffe er vores dyre linje der i ristning og pris henvender sig til kaffeentusiasten der søger de mest distinkte kaffer og smage. Ristningen er i den lyse ende. Alle sammen er single estate eller single origin kaffe. Vi har efterhånden fundet vores favoritter som er blevet en fast bestandel af Unique serien. Det er Kenya AA, Etiopien natural og Costa Rica Honey. Dem køber vi fast hjem fra forskellige kaffedistrikter i de tre lande. Ud over de tre varianter køber vi unikke og gerne lidt sjældnere bønner hjem. Det kan være en Colombia Anaerobic, en Burundi natural eller en Geisha bønne.

Good Vibes er vores næstbedste linje af single origin kaffe. Vi vælger her kaffe ud som både kan bruges som single origin eller som et vigtigt element i vores blends. Der er her tale om virkelig god kaffe. Mange af dem økologiske. Kaffen er mere simpel og ikke så komplekse i smagen som ved vores Unique serie. 

Blends og Espresso Vi rister et par varianter af vores Unique i en mellemrist, der er sindsyg god til epsresso. Vores Blends er god til både filter og espresso. Men er lavet ud fra at der skal være ekstra crema i bønnen når den bruges i en espressomaskine. 

Økonomi - kaffe Rigtig god kaffe til en rigtig god pris, Fx Brasilien Santos, Uganda AA etc. Kaffen er friskristet

Risteri showroom & Cafe

Mandal Alle 16

5500 Middelfart 

Åbningstider:

Vi er der næsten hver formiddag og har åbent når flagene er ude. Vi har faste åbningstider hvor du kan komme forbi og handle og nørde kaffe.

Mandag: 9 - 12

Tirsdag: Efter aftale

Torsdag: 15 - 17.30

Fredag: Efter aftale

Bag Wiingreencoffee står Thomas Wiingreen. Autodidakt kafferister og webshopejer. 

 

Forsendelse

Vi får hentet pakker af GLS hver mandag og torsdag.

Hjemmelevering: Vi benytter både GLS og DAO

Afhentning i Middelfart

Det er også muligt at afhente kaffe og udstyr.

 

Vores ristning

 

Filter: Lys ristning der er velegnet til filterkaffe, men er du til lyse ristninger i din espresso kan du også vælge den.

Filter/espresso: Mellemristning der er velegnet til både filterkaffe og espresso. 

Espresso: Mørk ristning der er velegnet udelukkende til espressokaffe. 

Unique Coffee Friskhedsgaranti: Fra 1 dag op til 4 uger

Good Vibes/Blends friskhedsgaranti: Fra 1 dag op til 8 uger

Du vil i de fleste gange opleve datoen er tættere på den nedre grænse end den øvre. Efter at friskhedsgarantien er overskredet, vil du kunne købe poserne i vores lykkekasser. 

Mere om vores Friskhedsgaranti: WiingreenCoffee garanterer friskristet kaffe. Hvor frisk er friskristet kaffe? Nogen forventer at det er ristet 2 - 4 dage efter de har modtaget det. Andre mener at 2 - 3 uger efter rist er friskristet. Noget kaffe har godt af at stå 7 dage efter rist før det bruges. Så det kan være en svær øvelse at ramme det helt rigtige. 

Går vores kaffe over tiden bliver det sat ned og du kan finde det under madspildsbønner og tilbudskaffe