Filterkaffe

Filosofien bag Hario V60

Vinklen på tragten er 60 grader, deraf navnet V60. Vinklen på tragten samt den rillede form leder vandet igennem kaffen på en optimal måde. I bunden af tragten er der er et hul som det speciale spidse V60 filter går igennem og leder vandet videre til en kop eller en kande. Vandet bliver ledt mod midten og ned. Vandets berøring med bønnerne forenes optimalt. 

Mængde: Brug som udgangspunkt 6,4 gr kaffe pr 100 ml vand. 16 ,4 gr pr 250 ml. Friskkværnet og friskristede bønner for optimal smag.

Tip: Bliver kaffen for stærk: Brug færre bønner eller kværn grovere. Bliver kaffen for tynd: Kværn finere eller brug flere bønner. Vi anbefaler at ændre på kværningen for at spare på bønnerne, men det kan selvfølgelig i sidste ende være nødvendigt at finjustere med mængden. 

Ren "Zen"  for krop og sjæl 

At brygge kaffe på en V60 er ren "Zen" og godt for krop og sjæl. De faste rutiner og gentagelser giver ro i kroppen og forventningen om den perfekte kop kaffe giver glæde. For et kort øjeblik kan man hengive sig væk fra hverdagens stres og jag. Drik din perfekte kop kaffe i samme ro og harmoni og du er ladet op i en rum tid. 

Når du har fået indarbejdet de faste rutiner vil du glæde dig  og se frem til næste gang du skal brygge kaffe. Du vil se frem til roen der breder sig over dig. DIn krop vil ikke kun længes efter den fysiske ting kaffen gør ved din krop, men vil også se frem til den mentale opladning.  

 

 

En fin lille video der beskriver alt det du skal gøre når du brygger på en V60.